Michael Weinius får solistpriset 2013

Operasångaren och tenoren Michael Weinius får Lunds Studentsångares solistpris 2013.

Juryns motivering: 
Michael Weinius är en mycket mångsidig artist. Han framträder i lika hög grad som solist i den symfoniska repertoaren, som på operascenen. Där ger han sina roller en både musikalisk och karaktärsmässig stark gestaltning som bottnar i hans hängivna instuderingsarbete. På senare år har hans anslutit sig till raden av  kända svenska Wagnertolkare och för på så sätt vår sångartradition vidare ut i världen.

Lunds Studentsångförenings solistpris instiftades av Tetra Laval i samband med Studentsångarnas 175-årsjubileum. Det utdelas årligen sedan 2006 till en framstående svensk sångare eller musiker. Prissumman är på 150 000 kronor, skänkta av Tetra Laval, och därmed en av Sveriges största musikaliska utmärkelser.

Priset delas ut vid en ceremoni i samband med Studentsångarnas höstkonsert. Pristagaren utses av en jury, bestående av Studentsångarnas ordförande och anförare samt en medlem, utsedd av Studentsångarnas styrelse, med anknytning till det svenska musiklivet.

Tidigare har priset tilldelats sopranen Katarina Dalayman (2006), barytonen Peter Mattei (2007), trombonisten Christian Lindberg (2008), sångerskan Helen Sjöholm (2009), artisten Ola Salo (2010), hovsångerskan Anna Larsson (2011), samt klarinettisten Martin Fröst (2012).

Läs om tidigare solistprismottagare här: http://www.studentsangarna.nu/?page_id=22

6th May 2013

One Response to “Michael Weinius får solistpriset 2013”

  1. September 30, 2013 at 9:15 pm, Signerat: Alfvén. Höstkonsert med Michael Weinius | Lunds Studentsångare said:

    […] höstkonsert bär titeln “Signerat: Alfvén” och arrangeras tillsammans med tenoren Michael Weinius som även är årets solistpristagare. Det blir en besöksvärd konsert med en stor dos Hugo […]

    Reply

Leave a Reply