Vårkonsert med Carl Ackerfeldt

Lunds Studentsångares vårkonsert bjuder på både nutida manskörsklassiker och äldre tiders musik. Tonsättare som Gounod och Grieg samsas med Penderecki och Tormis. Dessutom bjuds det på svenska visor och traditionella skotska sånger. Medverkar gör, förutom kören, också barytonsolisten Carl Ackerfeldt, som sjungit på alla de stora operahusen i Sverige, och pianisten Tomas Johnson.

Varm välkomna!

Sök till kören, öppet rep och Hälsningsgille

Vill du sjunga i Nordens bästa manskör?
Sök nu! Vi söker motiverade och vana körsångare med god notläsningsförmåga.

Lunds studentsångare grundades 1831 och har sedan dess bjudit världen i allmänhet och Lund i synnerhet på manskörsmusik av högsta klass.
Vi genomför regelbundet samarbeten med professionella orkestrar och solister ett antal gånger per år. Utöver det ger vi också egna konserter där vårkonserten i april, höstkonserten i oktober och julkonserten ”Strålande jul” i december är fasta inslag.
Inom det närmsta året kommer vi till exempel samarbeta med såväl Helsingborgs symfoniorkester som Malmö symfoniorkester och BBC Scottish Symphony Orchestra samt dela ut vårt solistpris till och sjunga med Håkan Hardenberger.
Kören har också en omfattande kvartettverksamhet där fyra eller fler sångare underhåller allt från privatpersoner till företag på fester, konferenser, middagar, möten, osv. Här ställs ytterligare krav på den enskilde sångaren, men också gemensam klang och publikkontakt.

Är du nyfiken och vill veta mer? Kom och prata med oss på Hälsningsgillet nu på fredag, och kom på vår öppna repetition TISDAGEN DEN 12:E SEPTEMBER KLOCKAN 19:00!
Här får du se hur en repetition går till och har chansen att känna av stämningen och nivån på kören!
Du behöver inte anmäla dig, utan det är bara att dyka upp!
Adress: Magle konserthus, Magle stora kyrkogata 4, 223 50 LUND

Solistpriskonserter med Loa Falkman

Solistpriskonserter med Loa Falkman

Du har väl inte glömt köpa biljetter till årets solistpriskonsert? I år är mottagaren av Lunds studentsångförenings solistpris instiftat av Tetra Laval ingen mindre än hovsångaren Loa Falkman.

Vi bjuder tillsammans med Loa Falkman och Henrik Måwe (piano) på konsert med både klassiska mästerverk och mer samtida repertoar. Det blir stycken av bland annat...

San Francisco

San Francisco

Tiden går fort och nu är det bara en vecka kvar innan kören bordar flygplanet med destination San Francisco, Kalifornien. Väl där väntar dels en acapellakonsert men framförallt ett framförande av Stravinskijs Oedipus Rex den nionde oktober, tillsammans med London Philharmonia Orchestra dirigerade av ingen mindre än Esa-Pekka Salonen. Läs mer...