2017 Håkan Hardenberger

2017 Håkan Hardenberger

Hardenberger är att betrakta som en av världens absolut bästa trumpetare och har i en recension i The Times till och med beskrivits om ”The best trumpet player in the galaxy”. Han har hörts tillsammans med världens ledande orkestrar, däribland The New York Philharmonic, Wienerfilharmonikerna, Berlinerfilharmonikerna och Sveriges Radios symfoniorkester, och därigenom också samarbetat med världens ledande dirigenter.

2013 Michael Weinius

2013 Michael Weinius

Tenoren Michael Weinius, förstepristagare vid 2008 års internationella Wagner-tävling i Seattle, har på kort tid etablerat sig som en av Europas mest eftersökta och uppskattade tenorer. Michael gjorde sin professionella debut som baryton, i rollen som Guglielmo i Così fan tutte. 2004 bytte Michael röstfack till tenor, och debuterade i rollen som Laca (Jenufa) på NorrlandsOperan.

2008 Christian Lindberg

2008 Christian Lindberg

Vad Christian Lindberg har åstadkommit för trombonen kan endast jämföras med Paganinis insatser för violinen eller Liszts betydelse för pianot. Lindberg började spela trombon som 17-åring, inspirerad av jazztrombonisten Jack Teagarden. 18 år fyllda antogs han vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och fick, efter att ha spelat i bara två år, fast tjänst som trombonist vid Kungliga Operan.