Back to All Events

Solistpriskonsert med Håkan Hardenberger

  • Universitetsaulan 2 Paradisgatan Lund, Skåne län, 223 50 Sverige (map)

I samband med utdelandet av Lunds Studentsångförenings solistpris konserterar LSS tillsammans med årets pristagare Håkan Hardenberger. Det blir ett unikt möte mellan trumpet och manskör

Juryns motivering lyder: ”I år tilldelas solistpriset en instrumentalist som regelbundet framträder tillsammans med de främsta orkestrarna i världen. Han har profilerat sig som uttolkare av standardrepertoaren och av nyskrivna verk och har på senare år också inlett en framgångsrik karriär som dirigent. Årets solistpris går till trumpetaren Håkan Hardenberger.”

Hardenberger är att betrakta som en av världens absolut bästa trumpetare och har i en recension i The Times till och med beskrivits om ”The best trumpet player in the galaxy”. Han har hörts tillsammans med världens ledande orkestrar, däribland The New York Philharmonic, Wienerfilharmonikerna, Berlinerfilharmonikerna och Sveriges Radios symfoniorkester, och därigenom också samarbetat med världens ledande dirigenter. Hardenberger har också ett stort antal framträdanden som solist i samband med BBCs Promskonserter bakom sig: 2016 var det 30 år sedan han uppträdde på Proms första gången.

Hardenberger har även utmärkt sig som dirigent och liksom i sin solistkarriär kommit att samarbeta med världens absolut bästa orkestrar och musiker. 2016 startade han också kammarmusikfestivalen Malmö Chamber Music Festival som i år, 2017, äger rum 19-23 september.

Earlier Event: September 17
Inprovningar