Turné till Ukraina
May
17
to May 23

Turné till Ukraina

17 - 23 maj åker vi på turné till Ukraina!

Vi hinner med hela fyra konserter under resan: två i Lviv och två i Kiev! I båda städerna gör vi dels en a cappella-konsert under ledning av Andreas Lönnqvist, dels Sibelius “Kullervo” tillsammans med symfoniorkester under ledning av Thedore Kuchar.

View Event →
Lunds studentsångare & 2019 års Otto Lindbladstipendiat
Mar
17
12:30 PM12:30

Lunds studentsångare & 2019 års Otto Lindbladstipendiat

I Norra Mellby deltar kören i en konsert i samband med utdelandet av det första Otto Lindbladstipendiet. Stiftelsen Mellby gård beskriver stipendiet så här:

"Målet med stipendiet är att uppmärksamma lovande unga sångare bosatta i Sverige och på så sätt uppmärksamma och stärka denna breda folkrörelse som betyder väldigt mycket, inte minst för barn och unga. Stipendiesumman, som uppgår till 50 000 kronor, ska delas ut vartannat år med början under 2019 och under tolv år. Utdelningen görs i samband med en konsert med stipendiaten och sångare ur Lunds Studentsångförening i Norra Mellby kyrka."

Konserten börjar 12.30. Årets stipendiat är sopranen Karin Blom, 22 år.

Biljetter:
https://www.ticketmaster.se/event/536731

View Event →
Inprovningar VT 2019
Feb
3
11:00 AM11:00

Inprovningar VT 2019

Vill du sjunga med i en av Nordens bästa manskörer, göra konserter med solister och orkestrar i världsklass? Gillar du att få stående ovationer, sjunga i tv, radio och på Spotify och samtidigt få femtio nya vänner och ha trevligt i största allmänhet? Då borde du söka till vår kör!

I vår åker vi på turné till Ukraina (Kiev och Lviv) och vi söker nu begåvade sångare med god notläsningsförmåga som vill vara med i Lunds största manskör. 

Tveka inte att höra av dig!

View Event →
Inprovningar
Sep
16
11:00 AM11:00

Inprovningar

Har du god körvana och god notläsningsförmåga? Vill du sjunga i Nordens bästa manskör med solister och orkestrar av absolut världsklass? Vill du gå på bal två gånger om året? Vill du ha trevligt i största allmänhet? I frack!?

Då platsar du hos oss!

Fyll i formuläret på sidan, där du gärna får skriva lite om dig själv och om dina musikaliska erfarenheter, så hör vi av oss till dig inom kort. Just nu söker vi duktiga sångare i alla stämmor i allmänhet och förstatenorer i synnerhet.

View Event →
Vårkonsert
Mar
10
4:00 PM16:00

Vårkonsert

Lunds Studentsångares vårkonsert bjuder på både nutida manskörsklassiker och äldre tiders musik. Tonsättare som Gounod och Grieg samsas med Penderecki och Tormis. Dessutom bjuds det på svenska visor och traditionella skotska sånger. Medverkar gör, förutom kören, också barytonsolisten Carl Ackerfeldt, som sjungit på alla de stora operahusen i Sverige, och pianisten Tomas Johnson.

Varmt välkomna!

View Event →
Öppet rep
Jan
30
7:00 PM19:00

Öppet rep

Välkommen på öppet rep med oss på tisdag kl 19-20.

Du får se hur en repetition går till och har chansen att känna av stämningen och nivån på kören! Du behöver inte anmäla dig, utan det är bara att dyka upp!
Adress: Magle konserthus, Magle stora kyrkogata 4, 223 50 LUND

View Event →
Strålande Jul
Dec
2
3:00 PM15:00

Strålande Jul

Vintern är snart här och med den adventstiden och julen. Kvällen innan första advent fyller vi Allhelgonakyrkan i Lund med advents- och julmusik. Årets gästartist är tenoren Mikael Stenbaeck. Med manskör, tenorsolist, orgel och piano bjuder vi på traditionella julsånger blandat med moderna klassiker. Konserter ges kl.15 samt kl.18

Inled adventstiden med skönsång och julstämning!

View Event →
Öppen repetition
Sep
12
7:00 PM19:00

Öppen repetition

Har du alltid undrat hur det känns att sjunga i Lunds studentsångare men aldrig vågat söka? Nu har du chansen att prova på i samband med vår öppna repetition. Ingen föranmälan krävs, utan det är bara att dyka upp!

19:00-19:15 Intresserade hälsas välkomna
19:15-20:00 Öppen repetition
20:00-20:20 Fika och möjlighet till att ställa frågor
20:20-20:30 Får alla som vill möjlighet att sitta med i kören och sjunga!

Adress: Magle konserthus, Magle stora kyrkogata 4, 223 50 Lund

View Event →
Vårkonsert
Apr
22
4:00 PM16:00

Vårkonsert

Dagarna blir längre, temperaturen stiger och det knoppar och växer vart man än vänder sig. Vintern är över och våren är på väg. Ett säkert vårtecken är Lunds Studentsångares vårkonsert i Universitetsaulan i Lund. I år har vi med oss tenorsolisten Mikael Stenbaek och bjuder på ett sedvanligt varierat program med både ny och gammal musik från såväl Sverige som världen.

Lunds Studentsångare grundades 1831 och har sedan dess strävat efter att erbjuda manskörsmusik av högsta kvalitet. Mikael Stenbaek är tenorsolist som har stått på scener runtom i världen och arbetat med flera profilerade dirigenter och ensembler och behärskar allt från Bach till jazz.

View Event →
Mäktigt – Brahmskonsert med Svenska Kammarorkestern
Oct
29
3:00 PM15:00

Mäktigt – Brahmskonsert med Svenska Kammarorkestern

Det är dags för en efterlängtad återförening med Svenska Kammarorkestern i Örebro. Denna gången ska vi tillsammans framföra två stycken för orkester och manskör av Brahms, och tenorsolisten Jesper Taube kommer förutom skönsång i Rinaldo även att bjuda på örongodis från Schuberts liedersamling.

Medverkande

Dirigent Andreas Lönnqvist
Solist Jesper Taube, tenor
Lunds Studentsångare
Svenska Kammarorkestern

Program

A Bruckner Ouvertyr i g-moll WAB 98
F Schubert Die Forelle D 550
Nacht und Träume D 827
Der Erlkönig D 328
F Schubert Gesang der Geistern über den Wasser D 714
Paus
J Brahms Rinaldo Op 50

Välkommen på konsertintroduktion med Kjell Nytting innan konserten kl 14.00. Fri entré.
Konserten är cirka 90 min inklusive paus.

Biljetter kan köpas via Ticketmaster.se.

View Event →
Solistpriskonsert med Loa Falkman
Oct
22
4:00 PM16:00

Solistpriskonsert med Loa Falkman

Lunds Studentsångare och Loa Falkman bjuder på konsert med både klassiska mästerverk och mer samtida repertoar.

Det blir stycken av bland annat Brahms och Schubert, och Loa Falkman framför några av sina favoritnummer. Dessutom utlovas en och annan musikalisk överraskning! Allt under Andreas Lönnqvist eminenta ledning.

Varmt välkomna!

Biljetter finns på Ticketmaster.se och hos Biljettbyrån på Stortorget i Lund (tel. 046-13 14 15).

View Event →