Karl-Magnus Fredriksson får solistpriset 2019

Karl-Magnus Fredriksson får solistpriset 2019

För sin extraordinära sångkonst och obändiga förmåga att alltid låta textens innehåll visa vägen. Han bemästrar operans drama, romansens mångfacetterade uttryck och visans personliga tilltal med samma skärpa, och bjuder alltid sin publik på musik i sin mest angelägna form. Solistpriset 2019 går till hovsångaren Karl-Magnus Fredriksson. Konsert 26 oktober 2019.

Årets Solistpristagare utnämnd till Hovsångerska

Årets Solistpristagare utnämnd till Hovsångerska

Det är med stor glädje vi tar emot nyheten att årets solistpristagare, sopranen Malin Byström, idag måndagen den 11 juni blivit utsedd till hovsångerska!

Vi gratulerar Malin till äran och ser fram emot höstens samarbete under Solistpriskonserten den 27 oktober. Biljetter släpps den 1 september och hittas då via studentsangarna.nu.

MALIN BYSTRÖM FÅR SOLISTPRISET 2018

MALIN BYSTRÖM FÅR SOLISTPRISET 2018

Lunds Studentsångförenings Solistpris, instiftat av Tetra Laval, går i år till en sångare som under det senaste decenniet har etablerat sig på världens ledande operascener. Hon har gjort succé på bland annat Kungliga Operan, Covent Garden och Metropolitan och trollbinder publik världen över med sin mångfasetterade röst och självklara sceniska auktoritet. Solistpriset 2018 går till sopranen Malin Byström.

Vårkonsert med Carl Ackerfeldt

Lunds Studentsångares vårkonsert bjuder på både nutida manskörsklassiker och äldre tiders musik. Tonsättare som Gounod och Grieg samsas med Penderecki och Tormis. Dessutom bjuds det på svenska visor och traditionella skotska sånger. Medverkar gör, förutom kören, också barytonsolisten Carl Ackerfeldt, som sjungit på alla de stora operahusen i Sverige, och pianisten Tomas Johnson.

Varm välkomna!

Sök till kören, öppet rep och Hälsningsgille

Vill du sjunga i Nordens bästa manskör?
Sök nu! Vi söker motiverade och vana körsångare med god notläsningsförmåga.

Lunds studentsångare grundades 1831 och har sedan dess bjudit världen i allmänhet och Lund i synnerhet på manskörsmusik av högsta klass.
Vi genomför regelbundet samarbeten med professionella orkestrar och solister ett antal gånger per år. Utöver det ger vi också egna konserter där vårkonserten i april, höstkonserten i oktober och julkonserten ”Strålande jul” i december är fasta inslag.
Inom det närmsta året kommer vi till exempel samarbeta med såväl Helsingborgs symfoniorkester som Malmö symfoniorkester och BBC Scottish Symphony Orchestra samt dela ut vårt solistpris till och sjunga med Håkan Hardenberger.
Kören har också en omfattande kvartettverksamhet där fyra eller fler sångare underhåller allt från privatpersoner till företag på fester, konferenser, middagar, möten, osv. Här ställs ytterligare krav på den enskilde sångaren, men också gemensam klang och publikkontakt.

Är du nyfiken och vill veta mer? Kom och prata med oss på Hälsningsgillet nu på fredag, och kom på vår öppna repetition TISDAGEN DEN 12:E SEPTEMBER KLOCKAN 19:00!
Här får du se hur en repetition går till och har chansen att känna av stämningen och nivån på kören!
Du behöver inte anmäla dig, utan det är bara att dyka upp!
Adress: Magle konserthus, Magle stora kyrkogata 4, 223 50 LUND