Sångarfärd till San Francisco: tredje och sista rapporten

Så har vi då kommit fram till reserapportens sista del. Måndagen var resans enda icke-schemalagda dag, och ägnades därför åt en uppsjö olika aktiviteter: allt ifrån att hyra bil och styra kosan mot Nappa Valley och Muir Woods, till att studera eller träffa amerikanska släktingar.

På tisdagens schema stod två stora programpunkter ut: konsert i Basilica Mission Dolores och hemresa. Efter utcheckning och gemensam transport på BART-tåg till Mission distriktet vandrade de 47 sångarna med sin packning till en av de äldsta byggnaderna i San Francisco: Mission San Francisco de Asís eller som den vanligtvis kallas Mission Dolores. De äldsta delarna kan dateras till 1776, även om det stora kyrkorummet vi framträdde i färdigställdes så sent som 1918. Vi tog såklart tillfället i akt och passade på att bygga gradänger innan konserten!

Gradängeriet vilar aldrig!

Gradängeriet vilar aldrig!

På programmet stod a capella-musik från världens alla hörn. En hel del svenska sånger blev det, även om vi också bjöd på våra bästa engelska, japanska, tjeckiska, estniska, finska, tyska, franska och spanska uttal. En mångspråkig konsert helt enkelt! Publiken verkade i alla fall uppskattade det och vi fick stående ovationer. Ännu en succé!

Uppställning pågår!

Uppställning pågår!

När konserten avslutats inmundigades mat från det mexikanska köket: nämligen tacos och nachochips. Välbehövligt efter konsert och innan den långa hemresan. Sedan tog vi bussen till Oaklands flygplats innan flyget mellan Oakland och Oslo bordades. Många av sångarna lyckades sova åtminstone några timmar på planet i försök att lindra den oundvikliga jetlagen. Efter några timmars väntetid på Gardemoen kunde vi så kliva ombord på det sista flygplanet som förde oss till Kastrup, där hederlig buss väntade. Till klockors klang anlände vi så slutligen återigen till Lund och vår sedvanliga avrese- och ankomstplats: Domkyrkan, redan en halvtimme innan beräknad ankomsttid. Trötta och nöjda, men samtidigt laddade och fyllda med ny energi inför nästa veckas tre konserter.

Med flygplanet Roald Amundsen tog vi oss från Oakland till Oslo. Vi försvann dock inte, utan klarade den arktiska passagen utan problem

Med flygplanet Roald Amundsen tog vi oss från Oakland till Oslo. Vi försvann dock inte, utan klarade den arktiska passagen utan problem

På Instagram (http://www.instagram.com/studentsangarna) kan du se fler bilder från amerikaresan. Följ oss även på Facebook, eller anmäl din mejladress på startsidan här för att få mer info från oss rakt ner i din mejlkorg.