Sångarfärd till San Francisco: första rapporten

Tiden går fort när man reser. Nu är vi redan inne på dag fyra av vår resa och sångarna har hunnit bekanta sig med såväl närområdet i Berkeley där vi bor och delar av San Francisco. Idag, fredag, har vi en ledig förmiddag. Flera sångare ägnar sig åt träning i träningsanläggningen som vi delar hus med, medan andra tar tillfället i akt att åka in till San Francisco. I eftermiddag står rep med orkester och Esa-Pekka på schemat. Spännande!

Vår avresedag var tisdagen den fjärde oktober. Vi lämnade Lund på utsatt tid och efter ett kortare stopp i Hyllie där sångarna bosatta i Malmö hämtades upp gick bussen till Köpenhamn, Kastrup. Det första flyget tog oss till Gardemoen Oslo där vi hade fem timmars väntetid. Några av dessa tillbringades på O’Learry’s sportbar där vi åt tillsammans.

Den 11 timmar långa flygresan ombord på Norwegian flight DY-7063 förflöt ungefär som man kan föreställa sig att en 11 timmar lång flygresa förflyter. Läsning, filmer på underhållningsskärmarna framför oss, samtal och sömn är bara några av de saker som man hinner med.

Något möra i både kropp och sinne satte gjorde oss redo att möta den amerikanska byråkratin i form av passkontroller. Frånsett kötiden gick det mycket smidigt. Ännu en bussresa senare, denna gång med utsikt över San Franciscos skyline i solnedgång, anlände vi till YMCA Downtown Berkeley där vi inkvarterades. 

Onsdagen den femte oktober tillbringades mestadels i Berkeley där vi utforskade campusområdet och andra närliggande sevärdheter, samt inmundigade både bagels och hamburgare. På kvällen repeterade vi tillsammans med Esa-Pekkas assistent och Ragnar Bohlin samt den San Francisco-baserade flickkör vi ska göra Stravinskijs psalmsymfoni med.

Även torsdagen den sjätte oktober bestod till stor del av repetitioner, både för oss själva och på kvällen återigen tillsammans med Esa-Pekkas assistent och Ragnar Bohlin. Till lunch åt vi återigen bagels innan vi tillsammans tog BART-tåg in till de centralare delarna av San Francisco för att sedan ta traditionell spårvagn ner till Fisherman’s Wharf. En riktig upplevelse i de branta backarna.

Glöm inte att följa resan på Instagram (http://www.instagram.com/studentsangarna) där jag, Johan, delar bildbaserade reserapporter. På återhörande!