Lunds kommuns kulturpris 2016

Vi är mycket stolta och glada över att i år vara mottagare av Lunds kommuns kulturpris. Priset delas ut årligen av Lunds kommun till "en kulturpersonlighet eller kulturorganisation som under många år har arrangerat, skapat eller på något sätt stärkt kulturen för Lunds medborgare och besökare".

Priset har delats ut sedan 1986 och har på senare år tilldelats Hector Morales, Ivar Sjögren, Sofia Söderberg Eberhard, Månteatern, Galleri Ängeln, Lunds Kammarmusiksällskap och våra sångarkollegor Carolinae Damkör.

Lunds studentsångare får priset "för körens förmåga att förvalta och förnya den svenska och nordiska samt även den europeiska manskörstraditionen. Genom sina konserter och samarbeten har kören rönt stora framgångar och utgör en utmärkt ambassadör för staden Lund".

Läs mer på Sydsvenskan.se.

För frågor och kommentarer, v.v. kontakta
Ordförande Tomas Hagström (ordforande[at]studentsangarna.nu)
eller
Anförare Andreas Lönnqvist (anforare[at]studentsangarna.nu)