Sommarhälsning

Det är midsommardagen och vi vill ta tillfället i akt att tacka för våren och samtidigt önska glad midsommar!

Efter en intensiv höst 2016 med Solistpriskonserter med Loa Falkman i Lund och Malmö, Stravinskijs Oedipus Rex med Philharmonia Orchestra och Esa Pekka Salonen i Berkeley, Kalifornien, Brahms Rinaldo tillsammans med Svenska kammarorkestern i Örebro och julkonsert i Allhelgonakyrkan i Lund har våren varit desto lugnare, men vi har inte legat på latsidan bara för det!

Under våren 2017 har vi bjudit på vårkonserter i både Lund och Norra Mellby kyrka, hälsat våren välkommen från Universitetshusets trappa i Lundagård och i direktsänd TV i SVT tillsammans med Edda Magnason. Inte lika många konserttillfällen, men vi har i gengäld förberett oss för hösten 2017 och våren 2018.

Vi inleder hösten med Solistpriskonsert med Håkan Hardenberger, årets solistpristagare, den 28:e oktober i Universitetsaulan i Lund. Har du alltid undrat hur trumpet och manskör låter tillsammans, eller missade du senast vi sjöng med Håkan? Då är detta konserten för dig! Biljetterna är släppta och de hittar du HÄR.

Den 9:e och 12:e november tar vi på oss frackarna och tar bussen till Helsingborgs konserthus där vi gör Jean Sibelius Kullervo tillsammans med Helsingborgs symfoniorkester. Biljetter släpps den 12:e augusti! Vi utlovar härlig manskörsdramatik på finska! Läs mer HÄR.

Hösten avslutas för femte året i rad med julkonserten Strålande jul i Allhelgonakyrkan, i år den 2:e december. Det blir härlig julstämning och adventsmys med manskör. Biljetterna släpper vi i höst, men skriv redan nu in datumet i era kalendrar, för det här vill ni inte missa!

I vår kan vi fresta med:
10:e mars – Vårkonsert – Universitetsaulan, Lund
11:e och 12:e april – Sjostakovitj Babij Jar med Malmö Symfoniorkester – Malmö Live (Läs mer HÄR)
1:a maj – Lunds studentsångare hälsar våren – Universitetshusets trappa, Lund
17:e maj – Sibelius Kullervo med BBC Scottish Symphony Orchestra – Glasgow (Läs mer HÄR)